20 november 2012

Posted by Marcelien Posted on 20.11.12 | No comments

Vintage collectie: Q & A

Een woordje uitleg bij de nieuwe collectie... Waarom vintage kleren? 
Eerst en vooral waarom vintage? Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik niet alleen gek op vintage, I love it! Ik zie ontzettend graag vintage kleren omdat ze uniek en kwaliteitsvol zijn. Zo dat is duidelijk! 

Als ik in een vintage of tweedehands winkel binnen ga, ben ik in het begin altijd enorm enthousiast. Ik zeg in het begin... want na een tijdje zoeken, ga ik vaak ontgoocheld naar buiten. Waarom? Meestal vind je allemaal rekken vol met oubollige kleedjes die veel te groot of te lang zijn of rokken waar je nog superveel naaiwerk aan hebt. Klinkt dat herkenbaar? Daar wou ik iets aan doen met deze 'kant-en-klare' vintage kleedjes en rokken. 

Het gaat om mooi en kwaliteitsvolle vintage kleren die met veel zorg zijn uitgezocht. En ze zijn mooi gewassen en gestreken. Ook is er een schattig Mary Lou-label ingenaaid. 


Wat is reworked vintage? 
De Mary Lou rokken en kleedjes zijn ingekort en/of smaller gemaakt. Daarnaast zijn de knopen vervangen door mooiere exemplaren of is er een lint of een zakje opgenaaid. 

Heb je meerdere stuks van elk rokje/kleedje?
Neen, elke rok of kleedje is vintage en dus uniek. De afwerking maakt het ook origineel. Een saai effen rokje bijvoorbeeld wordt helemaal leuk met enkele grote ronde knopen op. 

Welke maten zijn er beschikbaar? 
De rokken en kleedjes variĆ«ren van maat XS tot maat L. Omdat het vintage kleren zijn, is passen wel aangeraden. 

Wat zijn de prijzen van de rokken en kleedjes? 
De prijzen starten vanaf 18 euro. De prijzen zijn afhankelijk van het werk dat er aan het kledingstuk gedaan is. Een rok die gevoerd is zal bijvoorbeeld ook meer kosten dan een niet-gevoerde rok. 

Waar kan je de vintage collectie kopen? 

De vintage kleren zijn nu woensdag te koop op Ghentmade in Gent. Daarna kan je de rokken en kleedjes online bestellen. 

Als je nog vragen hebt, stel gerust! 
Liefs,
Marcelien 

Categories: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

  • rugzak makeover

  • DIY embroidery

  • DIY ringenhouder

  • Diy onderleggers