9 september 2013

Posted by Marcelien Posted on 9.9.13 | 3 comments

DIY ringenhouder

Omdat ik een heleboel juwelen heb, zocht ik een handige รจn mooie manier om ze op te bergen. Het is niet alleen mooier, maar zo ga je ze ook sneller aandoen. Daarom deze tutorial voor een ringen display!
1. Benodigdheden: een (houten) bakje + schaar + breekmes + piepschuim of iets dergelijks +  leuk behangpapier + masking tape.
2-3. Knip het stuk piepschuim op maat. Als je, net zoals ik, werkt met kleine overschotjes, kan je ze aan elkaar vastmaken met doorzichtige plakband. Zorg ervoor dat het oppervlak niet te groot is zodat het nog steeds in het houten bakje past (want het oppervlak wordt een beetje groter met het behangpapier rond) 
4. Kaft het piepschuim met het behangpapier. Behangpapier is beter dan bijvoorbeeld kaftpapier, omdat het steviger is en de ringen beter zullen blijven zitten. Dit mooie bloemetjesbehang vond ik op de rommelmarkt. 
5-6. Bekleed het houten bakje met je favoriete masking tape. Plooi de randjes tape langs de onderkant van het bakje. 
7. Snij met een breekmes gleufjes, doorheen het behangpapier, in het piepschuim. Hoe groot deze gleufjes moeten zijn, hangt af van de maat van je ringen. Ziezo, je ringenhouder is klaar!

Categories: ,

3 opmerkingen:

 1. very cute!! You have a lovely collection of rings:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar vind je zo een houten bakje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had zo'n bakje toevallig liggen, maar in de kringwinkel of op de rommelmarkt zal je zeker iets gelijkaardigs vinden!

  BeantwoordenVerwijderen

 • rugzak makeover

 • DIY embroidery

 • DIY ringenhouder

 • Diy onderleggers