30 maart 2014

Posted by Marcelien Posted on 30.3.14 | 1 comment

Over de retrobeurs & rommelmarktvondsten

Voor mij is de retrobeurs niet meer hetzelfde als vroeger (=hèèl in het begin, voor de beurs in Flanders Expo doorging). Ik vond er toen een oranje stoel, bijna gloednieuw, voor zover dat kan bij 2e hands, voor drie (drie) euro! Dat waren kringlooptijden :-).  

De kringwinkel werd steeds bekender en daarmee ook de befaamde retrobeurs. Het had toch iets speciaals: de drukte, de spanning, 'waar zal ik het eerst naartoe lopen?'. Het was snel en impulsief beslissen en tegelijk niet kijken naar al het moois dat andere mensen gevonden hadden ;-). Maar het was wel een dag waarop je met een heleboel mooie en unieke spullen thuiskwam. Het gebeuren op zich vond ik ZO leuk, ik keek er maanden op voorhand reikhalzend naar uit en wou me de dag zelf het liefst in tien splitsen! Nee hoor, ik ben niet retro-addicted :D.

Het leuke aan de retrobeurs nu, is de kleinschaligheid en het feit dat je in je 'eigen' plaatselijke kringloopwinkel enkele schatten kan ontdekken zonder daar meer dan een uur voor aan te schuiven. 


Dit jaar bezocht ik maar één kringloopwinkel. Ik kocht enkele stofjes, waaronder het groene stofje, onderleggers en een tè leuk retro schortje :-). Ik was blij met mijn aankopen, maar ook een beetje teleurgesteld, want ik had er net iets meer van verwacht... 

De dag erna ging ik eens naar de plaatselijke rommelmarkt, zonder verwachtingen, gewoon gezellig snuisteren ... En daar waren mèèr schatten te vinden!!Kleurrijke keukenhanddoeken, een 70's tasje voor breinaalden, blauwe knopen voor een toekomstig naaiproject.... Ik kocht ook een groen-roze tafelkleed met een gaatje in: ideaal om vrolijke retrovlagjes van te maken. Omdat ik het niet kon laten liggen kocht ik nog vintage lint en een jeanspennenzak. Oja.. en ook nog oude masking tape. Die plakt niet echt geweldig meer, maar met een beetje lijm is dat zo opgelost! 


Moraal van het verhaal! Wie niet zoekt, die vindt ;-)!
Ging jij naar de retrobeurs/rommelmarkt onlangs? En wat voor leuks heb je gevonden :-)? 
Liefs,
Marcelien

1 opmerking:

  1. Wat heb je een hoop leuke dingen gevonden! De oude tape heb ik nog nooit gezien. De printjes zien er heerlijk jaren '70 uit :)

    BeantwoordenVerwijderen

  • rugzak makeover

  • DIY embroidery

  • DIY ringenhouder

  • Diy onderleggers